Je suis professeur: steun de leraren

Je suis professeur. Voor de Franse docent Samuel Paty. Hij betaalde met zijn leven voor het overdragen van de waarden vrijheid en verdraagzaamheid. Zijn dood schokte de wereld. De Inspectie van het Onderwijs is een steuncampagne begonnen: Je suis professeur.

‘Dat basiswaarden niet vanzelfsprekend zijn, wordt hiermee opnieuw onderstreept’, licht de Onderwijsinspectie toe. ‘Ook in Nederland kan deze aandacht voor basiswaarden in ons onderwijs tot spanningen leiden. Daarom is het belangrijk dat leraren kunnen rekenen op ieders steun. En op veiligheid. Bevordering van basiswaarden is belangrijk. Juist waar het schuurt of we het niet eens zijn. Wat op school gebeurt, doet ertoe. Wat leraren doen, doet ertoe. Ze verdienen ons aller respect en onze steun om daar vrij en veilig invulling aan te kunnen geven. Nous sommes professeurs.’

CNV Onderwijs steunt alle leraren die met ons staan voor de basiswaarden vrijheid en verdraagzaamheid. Laat ook zien dat je je collega’s respecteert en steunt en deel #jesuisprofesseur op je socials.