Nieuwe cao mbo: 2,95% loonsverhoging en eenmalige uitkeringen

Bekijk het onderhandelaarsakkoord cao mbo

CNV Onderwijs en andere bonden hebben samen met de MBO Raad een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao mbo. Deze cao heeft een looptijd van zeven maanden, tot en met 31 december 2024.

Per 1 juni 2024 stijgen de lonen structureel met 2,95%. Dit komt bovenop de eerder uitgekeerde 3% op 1 januari 2024. Daarnaast ontvangen medewerkers in juli of augustus 2024 een eenmalige uitkering van € 750 bruto, gevolgd door nog een eenmalige uitkering van € 550 bruto in oktober 2024. Parttimers ontvangen deze bedragen naar rato.

Beleidsarme cao met oog op de toekomst

Hoewel de bonden een brede inzet hadden voor deze cao, is besloten om een beleidsarme cao af te sluiten. Alle beleidszaken worden meegenomen naar de volgende cao-onderhandelingen die in december 2024 van start gaan.

Belangrijkste afspraken

  • Looptijd: zeven maanden, van 1 juni 2024 tot en met 31 december 2024
  • Structurele loonsverhoging van 2,95% per 1 juni 2024
  • Eenmalige uitkering van € 750 bruto in juli of augustus 2024 (naar rato dienstverband)
  • Eenmalige uitkering van € 550 bruto in oktober 2024 (naar rato dienstverband)

Bekijk de details van het onderhandelaarsakkoord

Leden nu aan zet!

Het onderhandelingsresultaat leggen we met een positief advies aan de leden voor. Leden hebben een e-mail ontvangen met daarin informatie over hoe ze vóór 20 juni 17.00 uur kunnen stemmen op het akkoord.

Ben je nog geen lid?

Wil jij je als niet-lid ook uitspreken over het onderhandelaarsakkoord? Sluit je dan vóór 20 juni aan om mee te kunnen stemmen! Als nieuw lid kun jij anoniem je stem uitbrengen, neem hiervoor contact met ons op. Sluit je nu snel aan en breng je stem uit! Samen staan we sterk.

Maak jouw collega lid

Ook helpt het als meer collega’s uit het mbo lid worden van CNV. Breng jouw collega als nieuw lid aan en ontvang een cadeaubon van €20. Nodig een collega uit.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit