CNV ondertekent werkagenda mbo niet mee

CNV Onderwijs doet niet mee aan de werkagenda mbo, waarvoor minister Dijkgraaf en de MBO Raad komende week feestelijk hun handtekening plaatsen. De bond en ook de achterban zijn teleurgesteld dat ze pas tegen het einde van het traject mochten aanhaken.

Met de nadruk op onderwerpen die belangrijk zijn voor de achterban heeft CNV Onderwijs met andere bonden een eigen werkagenda gemaakt.

Daarin is ruimte voor:

een goed stelstel van opleidingen en bevoegdheden; zeggenschap over ruimte en tijd voor professionalisering; een aantrekkelijk loon en carrièreperspectief voor alle functies in het onderwijs; erkenning vóór en ondersteuning vàn de professionele autonomie; aanpak van de werkdruk.

'Het is jammer dat het ministerie de meerwaarde van het werkveld niet ziet en deze niet via de bonden heeft betrokken bij de werkagenda. Als CNV Onderwijs hebben wij samen met andere bonden een eigen werkagenda gemaakt om toch de boodschap over te brengen bij de minister. We hopen dat hij onze werkagenda ook bestudeert en daar zaken uit meeneemt.'

Juiste plek

'Deze eigen werkagenda zullen wij aanbieden aan minister Dijkgraaf met de boodschap serieus te kijken naar wat mbo-docenten zelf wensen.

De toekomst zal uitwijzen of de door het ministerie bedachte werkagenda mbo daadwerkelijk zal leiden tot resultaten. Zeker, de minister investeert geld in de sector, de vraag is of deze middelen wel op de juiste plek terechtkomen. Gaat het naar de werkvloer of verdwijnt het in de grote pot van de instellingen?'