On(der)wijs Meesterschap: CNV bouwt door op Beroepsbeeld Leraar

Onderwijsbonden hebben de afgelopen tijd veel input geleverd aan het Beroepsbeeld Leraar. Bij dit traject kwamen onderwijsprofessionals zelf aan het woord over het onderwijs. Het boekje dat eruit voortkwam, 'On(der)wijs Meesterschap', is onderaan dit bericht te vinden.

CNV bouwt met een eigen inbreng voort op de menselijke ontmoeting die in het onderwijs een belangrijke rol speelt. De professional is een mens tussen de mensen, en deze ontmoeting brengt veel leerlingen en studenten een belangrijke stap verder in hun ontwikkeling.

Open dialoog

‘Wij pleiten als CNV voor onderwijs dat verder reikt dan enkel prestaties’, zegt Daniëlle Woestenberg, CNV-bestuurslid Onderwijs, in het voorwoord. ‘Professionele ruimte en mensgerichtheid zijn een noodzakelijk onderdeel. Wij geloven in onderwijs dat ruimte biedt voor situationeel handelen, ruimte voor pedagogische en existentiële vragen. De open dialoog op school is een voorwaarde voor het ontwikkelen van begrip voor andere opvattingen en levensvormen.’

Boekje over meesterschap

Over deze ontmoeting, en over wat dit vraagt van professionals, én over wat het hen brengt, maakte CNV de uitgave On(der)wijs Meesterschap, die je hier kunt downloaden.

Deel je ervaringen!

Ook roepen we alle werkenden op hun belangrijke ontmoetingen in het onderwijs te delen. Zo krijgen professionals nog meer oog voor de waarde van hun werk. En zo zullen ze hun rol in contact met studenten en leerlingen versterken.

Wil jij jouw ervaring met onwijs meesterschap ook delen? Ga naar Deel jouw ervaring(en) over on(der)wijs meesterschap