Start ideeënfase cao SBB: Jouw stem telt!

Dit is jouw kans om invloed uit te oefenen

Vul de vragenlijst in

De cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) gaan binnenkort van start. De gesprekken met SBB over de invoering van een nieuw loongebouw zijn in volle gang. Dit nieuwe loongebouw zal ongetwijfeld impact hebben op de komende cao-onderhandelingen. Begin september 2024 starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao.

Uitdagingen en vooruitzichten

We bevinden ons in een uitdagende politieke tijd, waarin veel onderwijs-cao’s, waaronder de cao MBO, weinig meer omvatten dan een loonsverhoging. Ondanks deze moeilijke omstandigheden staan wij open voor alle suggesties en ideeën. De invoering van het nieuwe loongebouw en de huidige politieke situatie maken de onderhandelingen complex, maar ook essentieel voor een betere toekomst.

Jouw input is cruciaal

Nu de ideeënfase is gestart, is jouw inbreng van groot belang. Naast de arbeidsvoorwaardennota van CNV Onderwijs, vormen de ideeën van zowel leden als niet-leden de basis voor onze inzet. We moedigen je aan om jouw suggesties en gedachten te delen via de vragenlijst die we hebben opgesteld. Zo krijgen we een beter beeld wat jij en je collega’s belangrijk vinden en helpen ons de juiste prioriteiten te stellen tijdens de cao-besprekingen. Of het nu gaat om arbeidsvoorwaarden, werkdruk of andere belangrijke onderwerpen, jouw mening telt.

Vul de vragenlijst in

Deel je ideeën en suggesties met ons via onderstaande enquête. Je hoeft geen lid te zijn van CNV voor het beantwoorden van de enquête, dus deel de link met je collega's!

Klik hier om de enquête in te vullen

Invullen kan tot en met maandag 26 augustus 2024, 16.00 uur.

Op de hoogte blijven?

Volg de cao-pagina CAOP voor verdere updates

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit