‘Ik heb een mooie balans tussen werk en privé’

Malou Paul, recruitment medewerker TU Delft

Wat als je een goed salaris aangeboden krijgt? Kijk je dan ook nog naar de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals ouderschapsverlof of de hoeveelheid aan vakantiedagen? Oftewel: wat is voor jou belangrijk en wat is een dealbreaker?

‘Ik maak deel uit van een leuk team. Dan heb je al een stuk gewonnen aan werkplezier. Ik hecht veel waarde aan de sfeer en die is hier goed. Bij de arbeidsvoorwaarden zit het voor mij meer in de details. Doordat ik bijvoorbeeld ouderschapsverlof kan opnemen en mijn werk flexibel kan indelen, is er een mooie balans tussen werk en privé. Daardoor is het goed met elkaar te combineren.

Wat ik fijne secundaire arbeidsvoorwaarden vind? Dat ik de mogelijkheid heb om gebruik te maken van een pluscontract. Ik werk wekelijks twee uur meer, zodat ik vakantie-uren spaar. Hierdoor kan ik jaarlijks bijna acht weken aan vakantiedagen opnemen. Het is voor mij fantastisch dat dit kan. Als mijn zus overkomt uit Groot-Brittannië kan ik vrij nemen. Dagen genoeg. Ook de mogelijkheid ouderschapsverlof op te nemen tot mijn zoontje acht jaar oud is, is voor mij prettig. Hij is nu twee jaar en tot nu toe is het mij nog niet gelukt om het in te zetten. Daar is vanaf deze maand verandering in gekomen. Ik ben daarom heel blij dat deze regeling er is. Ook dat maakt het werken op deze universiteit fijn en flexibel.’

(foto: Henriëtte Guest)