Onderhandelingsresultaat bereikt voor cao WVOI (Onderzoeksinstellingen)

Er is een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao WVOI (Onderzoeksinstellingen). Afgesproken is een structurele loonsverhoging van 3,7% procent per 1 september en 2,9% per 1 januari 2025 én een eenmalige uitkering van 150 euro bruto naar rato van de omvang van het dienstverband.

Belangrijkste afspraken

  • Looptijd: 1 juli 2024 tot en met 30 september 2025.
  • Structurele loonsverhoging: 3,7% per 1 september en 2.9% per 1 januari 2025.
  • Eenmalige uitkering: € 150,- bruto voor iedere werknemer die op 1 juli 2024 in dienst. Deze uitkering wordt berekend naar rato van omvang van het dienstverband en het aantal maanden dat de werknemer in dienst is in de periode 1 juli 2024 tot en met 31 augustus 2024.
  • Vergoeding: medewerkers in de hogere salarisschalen ontvangen een vergoeding voor bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdiensten, inclusief de geldende vergoeding volgens de cao.
  • Maand van de vakbond: werknemers die in september (maand van de vakbond) lid worden van een van de bij de cao-WVOI betrokken werknemersorganisaties krijgen €100,- van de eerste jaarlijkse contributie door de werkgever vergoed.
  • Werkdruk: er wordt een onderzoek gestart naar werkdruk, waarbij ook de bereikbaarheid buiten werktijden wordt meegenomen als thema.
  • Financieel adviesgesprek: werknemers moeten de mogelijkheid krijgen één keer per vijf jaar een financieel adviesgesprek te voeren over het maken van financiële keuzes in verschillende fases van hun leven.

Leden nu aan zet!

Het onderhandelingsresultaat leggen we met een positief advies aan de leden voor. Leden ontvangen maandag 1 juli een e-mail met daarin informatie over hoe ze vóór 12 juli kunnen stemmen op het akkoord. Dan wordt ook de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat gedeeld met de leden.

Ben je nog geen lid?

Wil jij je als niet-lid ook uitspreken over het onderhandelaarsakkoord? Sluit je dan vóór 12 juli aan om mee te kunnen stemmen! Als nieuw lid kun jij anoniem je stem uitbrengen, neem hiervoor contact met ons op. Sluit je nu snel aan en breng je stem uit! Samen staan we sterk.

Maak jouw collega lid

Ook helpt het als meer collega’s uit het mbo lid worden van CNV. Breng jouw collega als nieuw lid aan en ontvang een cadeaubon van €20. Nodig een collega uit.

Houd de cao-pagina WVOI in de gaten voor nieuwe updates