2 oktober landelijke OOP-dag

Meld je snel aan, vol is vol!

Op woensdag 2 oktober 2024 organiseert de CNV Stuurgroep OOP weer de landelijke OOP-dag. Met sprekers, inspirerende workshops en momenten om elkaar te ontmoeten onder het genot van een koffie en lunch. De dag vindt plaats bij BCN aan de Daltonlaan in Utrecht.

Dit is het dagprogramma (9:15 tot 16:30 uur):

  • 09:15 Ontvangst in de Coffee Lounge
  • 09:45 Welkom / Mededelingen door stuurgroep OOP
  • 09:55 Theatrale uitsmijter door Martine Vermeulen
  • 10.00 Inleidende spreker: Daniëlle Woestenberg
  • 10:30 Vervolg van stuurgroep en Daniëlle; uitreiking Gouden Steunpilaar
  • 10:40 Opsplitsing bezoekers in 3 groepen: cao PO / VO / MBO
  • 11:40 Lunch tot 12.30: Napraten en netwerken
  • 12:45 Workshop ronde 1: 4 groepen (duur 1,5 uur)
  • 14:15 Pauze in Coffee Lounge
  • 14:45 Workshop ronde 2: 4 groepen (duur 1,5 uur)
  • 16:15 Afsluiting: na-zit in Coffee lounge

Kies uit de workshops

CNV Stuurgroep OOP stelde voor jou als OOP'er een mooi programma samen met waardevolle en leuke workshops. Kies bij het aanmelden de 2 workshops die jij wil volgen.

  1. Workshop 1: Sociale veiligheid: Het FIAC geeft de workshop: "Sociale Veiligheid". In een activerende leerstijl zal het FIAC concreet aangeven hoe je als OOP’er beter jouw (assertieve) zelf kunt zijn bij het aanspreken van leerlingen. Je kunt als OOP’er zo bijdragen aan de sociale veiligheid in de school, ook buiten de lessen. Dit komt uiteraard ook ten goede aan jouw eigen gevoel van (sociale) veiligheid.
  2. Workshop 2: Aan de slag met MijnABP: Wij vinden het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn van MijnABP. Daarom hebben wij, in overleg met ABP, deze workshop afgesproken. Je krijgt uitleg over het werken met MijnABP en de mogelijkheden van jouw pensioen.
  3. Workshop 3: Omgaan met moeilijk gedrag: In de praktijk van alledag krijgen ondersteuners te maken met veel verschillende gedragingen van leerlingen: van licht ordeverstorend gedrag, brutaal gedrag tot disrespectvol en agressief gedrag. In deze workshop kijken we waar de deelnemers mee te maken krijgen. We gaan in op strategieën om het eigen handelen te versterken. Kees van Overveld zal vanuit zijn jarenlange ervaring veel praktische tips met de deelnemers delen.
  4. Workshop 4: Werkdruk-werkgeluk: Herken je dit: te veel taken, te weinig tijd, loyaliteit naar je collega’s en leerlingen? Ben je altijd druk, druk, druk en voel je je daarom ook zo? Kom je wel voldoende toe aan de werkzaamheden die echt belangrijk zijn voor jou? In deze workshop bespreken we tips en tools om je werkdruk beter te leren handelen. Zorgen voor voldoende energie is daarbij belangrijk, maar hoe kun je dat doen? En hoe kun je ‘ja’ zeggen tegen dat wat voor jou belangrijk is, door ‘nee’ te zeggen tegen werkdruk? Je gaat in deze workshop daar zelf al mee aan de slag, zodat je de tips direct de volgende dag in je werk kunt toepassen.

Meld je snel aan, vol is vol!

Tip: Gebruik scholingsbudget en bijzonder verlof

De OOP-dag is niet alleen heel gezellig, het is ook een scholingsdag. In de cao VO is het dan ook vastgelegd dat jij je persoonlijk scholingsbudget kunt inzetten voor de OOP-dag; zowel in uren als in (reis)kosten. Kijk in je eigen cao welke middelen jij hiervoor kunt gebruiken. En vergeet niet om nu alvast te registreren dat jij - en je collega’s - op 2 oktober Bijzonder Verlof (in verband met scholing) hebben voor de OOP-dag; je hebt er recht op!

Nomineer je collega voor de Gouden Steunpilaar 2024!

Ook dit jaar reiken wij weer de Gouden Steunpilaar uit aan een OOP'er die is genomineerd door andere OOP'ers of collega's. Waarom de Gouden Steunpilaar? OOP'ers werken ontzettend hard en zonder het OOP is er geen school die open kan gaan. Elke OOP’er is een Gouden Steunpilaar voor zijn/haar school. Helaas wordt de OOP'er nog wel eens vergeten en gaat de aandacht in de maatschappij, pers en politiek vaak alleen uit naar de leraar. CNV Stuurgroep OOP wil daarom het belang van het OOP benadrukken; vandaar een Gouden Steunpilaar, om daarmee meer aandacht te vragen voor OOP'ers. Ken jij iemand die echt genomineerd moet worden voor deze steunpilaar?

Geef diegene dan op voor de Gouden Steunpilaar