Beurs opgericht voor ambitieuze schoolleiders VO

Ben je schoolleider in het voortgezet onderwijs en wil jezelf graag verder ontwikkelen door een masteropleiding te volgen? Dan is de Schoolleidersbeurs-VO misschien wat voor jou! Vanaf 1 september 2023 kunnen schoolleiders in het voortgezet onderwijs een schoolleidersbeurs aanvragen voor masteropleidingen die starten vanaf 1 augustus 2023.

De Schoolleidersbeurs-VO is bedoeld voor schoolleiders in het voortgezet onderwijs die zich verder willen ontwikkelen en willen investeren in hun professionele groei. Met deze beurs krijgen ze de mogelijkheid om een geaccrediteerde masteropleiding te volgen die aansluit bij hun persoonlijke en professionele behoeften.

Voor wie?

  • Alle schoolleiders in het voortgezet onderwijs, die onderwijskundig én organisatorisch leidinggeven én personele verantwoordelijkheid dragen in de school, kunnen één keer in hun loopbaan gebruikmaken van de Schoolleidersbeurs-VO.
  • Als schoolleider in het voortgezet onderwijs heb je minimaal een hbo/wo-bacheloropleiding afgerond en ben je werkzaam en in vaste dienst bij een door OCW bekostigde school in het voortgezet onderwijs in Nederland.
  • Bestuurders en medewerkers die op uitzendbasis of interimbasis aan het werk zijn, komen niet in aanmerking voor de Schoolleidersbeurs-VO.

Welke opleidingen?

  • Je kunt de Schoolleidersbeurs-VO alleen krijgen voor een masteropleiding die tot een erkend diploma of masterdegree leidt en NVAO geaccrediteerd is. Wil je weten of de door jou gekozen opleiding voldoet aan de voorwaarden? Kijk dan in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO-register).
  • De opleiding is substantieel (minimaal 30 ECTS voor de gehele opleiding).
  • Je kunt geen Schoolleidersbeurs-VO krijgen voor een pre-master, masterclass, losse module of korte cursus/vaardigheidstraining. Ook vallen incompany trainingen niet onder de Schoolleidersbeurs-VO.

Op deze pagina vind je de regeling Schoolleidersbeurs-VO met alle belangrijke informatie en details over de beurs, zoals wie een beurs kan aanvragen, welke opleidingen in aanmerking komen en de hoogte en uitbetaling van de beurs. In de regeling staat ook beschreven hoe schoolleiders de Schoolleidersbeurs-VO kunnen aanvragen. Het komende schooljaar is een pilotjaar voor de Schoolleidersbeurs-VO. De regeling kan na een tussentijdse evaluatie nog aangepast worden.

Vanaf 1 september

Voion ontwikkelt momenteel het aanvraagportaal. Op 1 september openen de digitale deuren en kun je jouw aanvraag indienen. Een goed voorbereid mens telt voor twee, dus we raden je aan op tijd te beginnen door je te oriënteren op een geschikte opleiding, zodat je klaar bent als het portaal beschikbaar is.

Vragen? 

Op de website van Voion vind je een overzicht van vragen en antwoorden over de Schoolleidersbeurs-VO. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op via info@schoolleidersbeursvo.nl of bel op werkdagen tussen 10 en 16 uur: 070 - 376 59 86.