CNV steunt oproep Casuals

Het laatste overleg voor een nieuwe cao universiteiten staat deze week gepland. Naast koopkracht behoud is het belangrijkste onderwerp aan tafel: vaste contracten voor docenten. Er zijn intussen vele actiegroepen binnen verschillende universiteiten die hier aandacht voor vragen. En dat is fijn, want ook wij zetten ons hiervoor al langere tijd in.

Cao tafel

Aan de cao tafel zien wij keer op keer dit onderwerp besproken worden. Helaas heeft dat tot op heden nog geen concrete afspraak opgeleverd. CNV Onderwijs zet zich samen met andere bonden in om goede afspraken te maken waarmee een halt toegeroepen wordt aan tijdelijke contracten binnen de universitaire wereld.

Steun voor oproep

Cao-onderhandelaar Abhilash Sewgobind: ‘Wij steunen de Casuals dan ook in hun oproep. Het inperken van de tijdelijke contracten voor docenten is waar wij samen voor staan.’ Verschillende actiegroepen binnen de diverse universiteiten vinden dat er meer vaste contracten moeten komen. Iets waar wij als CNV Onderwijs ook voor staan, immers vast werk moet een vast contract opleveren.

Op maandag 26 juni organiseren de casuals een meet & greet. Hierbij wordt er speciale aandacht geschonken aan het onderwerp vaste contracten en zal er aandacht zijn voor de stand van zaken rondom de cao onderhandelingen.