Geef je school op voor de nieuwe CNV Innovatie Boost!

De CNV Innovatie Boost van 2022/2023 was een groot succes. Heb je het afgelopen schooljaar niet meegedaan, maar leeft er binnen jouw onderwijsorganisatie wel de wens om een belangrijk vraagstuk aan te pakken? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor de CNV Innovatie Boost van 2023/2024.

De CNV Innovatie Boost is een bottom-up, snel en energiek innovatietraject. Van november 2023 tot mei 2024 ga je onder begeleiding van innovatie-experts aan de slag voor een belangrijk vraagstuk dat bij jullie in de onderwijsorganisatie leeft. Na dit traject is de uiteindelijke gekozen oplossing uitvoerbaar, getest en heeft het draagvlak in jullie organisatie. Succes gegarandeerd!

Wat ga je doen?

Binnen zeven maanden werk je met hulp van andere onderwijsprofessionals op een creatieve manier toe naar een doorbraak met innovatieve, verrassende en tegelijkertijd uitvoerbare oplossingen. Die je om te beginnen op je eigen school test en realiseert

1. Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 10 november 2023 aanmelden met je organisatie. Er is ruimte voor vijf trajecten. De jury beoordeelt de vraagstukken in de tweede week van november. Hierna hoor je direct of jullie mee gaan doen. Deelname is dit jaar gratis.

Het is heel inspirerend om door inzet van allerlei werkvormen, mensen op ideeën te laten komen waarvan ze zelf nooit hadden gedacht deze te hebben. De blije gezichten dat deze ideeën, na hard werken, uiteindelijk ook werkelijkheid gaan worden, zijn geweldig!

Ans

2. Probleemverkenning

Voor 20 november vindt bij jullie een probleemverkenning plaats. De innovatiebegeleiders doen een uitgebreide intake met de opdrachtgever en het ontwikkelteam.

3. Brainstorm

Tussen 20 november en 22 december 2023 is de brainstorm van één dagdeel bij jullie eigen organisatie. Met de opdrachtgever, de medewerkers/professionals die betrokken zijn bij het probleem (in uitvoering en/of beleid) en frisse blikken van buiten om ideeën te genereren.

Ik vond de brainstormsessie het allerleukst om te doen. Geweldig hoeveel positieve energie er vrijkomt als je het vraagstuk vanuit een andere bril gaat bekijken.

Rosan

4. Online panel

Op 18 januari 2024 van 15.00 tot 17.00 (online) worden de eerste ideeën voorgelegd aan een panel om feedback op te halen.

5. Online masterclass experiment opzetten

We helpen je op weg om een eerste experiment op te zetten of een prototype te ontwikkelen. Dit vindt online plaats op 25 januari van 15.00 tot 17.00 uur.

6. Experimenteren

In je eigen werkomgeving voer je het experiment uit tussen 29 januari en 1 maart. Dit doen de ontwikkelteams onder begeleiding (op afstand).

7. Online sessie na experiment

De ontwikkelteams gaan met de innovatiebegeleiders aan de slag met de resultaten van het experiment om het idee nog beter te maken. Deze online sessie vindt plaats op 7 maart van 15.00 tot 17.00 uur.

Het tofste om te doen was om met mensen uit het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs het vraagstuk van verschillende kanten te bekijken en samen na te denken over de meest innovatieve en werkbare oplossing

Jeanke

8. Actiesessie

Tussen 11 maart en 8 april 2024 heb je een actiesessie in jouw eigen organisatie met acht tot twaalf deelnemers (inclusief het ontwikkelteam), die het idee gaan uitvoeren. Je gaat de eerste stappen van de gekozen oplossing uitvoeren in je eigen organisatie.

9. Eindevent

Op 11 april 2024 is het eindevent van 16.00 tot 20.00 op een locatie in Utrecht. Voor opdrachtgevers, ontwikkelteams en externen. Bij deze feestelijke afsluiting van het traject

evalueer je met de ontwikkelteams en deelt iedereen hun oplossingen en inzichten.

10. APK Check-up

In oktober is de APK Check-up voor (oud-)deelnemers en andere geïnteresseerden. Bij deze reünie wordt gezamenlijk gedeeld waar iedereen nu staat. Wat is er bereikt? Wat is er gedeeld met elkaar? En wat heeft (opnieuw) aandacht nodig?

Ik heb een geweldige groep mensen ontmoet, waarmee ik een nieuw facet van mijn werk mag ontdekken. Ook de tools, waarmee ik mijn te verzorgen onderwijs een nieuwe dimensie kan geven, zijn geweldig!

Hans

Meld je aan

Heb jij een uitdaging waarmee je aan de slag wilt en lijkt de Innovatie Boost wat voor jullie school? Meld je aan en doe mee! Met innoveren. Met samenwerken. Met elkaar inspireren. Met doen! Meld je aan voor 10 november.

Gratis e-magazine

Wil je meer weten over de ideeën van afgelopen jaar? Vraag dan het gratis e-magazine aan.