Nieuwe stimuleringsregeling voor oop-ers in het hbo

Er is een nieuwe stimuleringsregeling voor onderwijsondersteuners in het hbo.

Wat houdt de regeling in?

Met deze regeling wil het arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo Zestor (waar CNV Onderwijs onderdeel van uitmaakt) ondersteuners motiveren om na te denken over de eigen loopbaan. Het biedt handvatten om de eigen arbeidspositie te versterken. Ondersteuners, die minimaal 12 uur per week werkzaam zijn op een hogeschool en maximaal in salarisschaal 9 zitten, kunnen met deze regeling kiezen uit tientallen online cursussen, workshops en scans. Daarnaast kunnen ze in gesprek gaan met een professionele loopbaanspecialist.

 

Waarom deze regeling?

Ondersteuners zijn de stille kracht van het hbo. Secretaresses, administratief medewerkers, roostermakers, receptionisten en alle andere ondersteuners van hogescholen scheppen de randvoorwaarden die goed onderwijs en praktijkgericht onderzoek mogelijk maken. De afgelopen tijd is veel van dit ondersteunende werk veranderd. Met name ook door de coronacrisis, waardoor er steeds meer digitaal vanuit huis wordt gewerkt.

Zestor wil ondersteuners helpen bij het omgaan met dit soort veranderingen. Daarom is speciaal voor ondersteuners deze regeling beschikbaar. CNV Onderwijs onderschrijft, als mede-oprichter van Zestor, de belangrijke rol die het ondersteunend personeel in het hbo heeft. Deze stimuleringsregeling om medewerkers in een ondersteunende functie gratis hulp te bieden bij een veranderde werkomgeving, ondersteunen we van harte. Doe er je voordeel mee en schrijf je in!

Wat kost het?

Deelname aan deze regeling is voor ondersteuners volledig gratis! De online cursussen en workshops worden gefinancierd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, vanuit de subsidieregeling ‘NL leert door’. Zestor financiert een deel van de loopbaantrajecten. In totaal worden vanuit Zestor 300 loopbaantrajecten verdeeld over hogescholen, naar rato van de grootte van de hogeschool.

LET OP: voor het aanbod geldt OP = OP

Leer ook door!

Met de regeling Ondersteuners leren door kun je alle kanten op! Jij bepaalt waar je het aanbod voor gebruikt. Deelname is volledig vrijwillig en je kiest zelf welke informatie en inzichten jij met je leidinggevende deelt.

Meer info of aanmelden? Klik hier!