Onderhandelingen cao VO weer opgestart

In alle onderwijsregio’s is het nieuwe schooljaar nu echt begonnen.Ook de cao-bestuurders zitten weer aan de onderhandelingstafel om het werken in de sector voortgezet onderwijs aantrekkelijk te houden.

Voor de zomervakantie hebben we een aantal verkennende overleggen gevoerd met uitwisseling van de inzetten voor een nieuwe cao.

CNV en de andere bonden gaan voor:

-aantrekkelijk werk door een goed salaris en perspectief

-aantrekkelijk werk door verlagen van werkdruk

-aantrekkelijk werk door goede medezeggenschap en krachtige bond

Minder les

Het voortgezet onderwijs komt in onderzoeken naar voren als de sector met de hoogste werkdruk. CNV vindt het belangrijk dat hier passende maatregelen op worden genomen. De inzet is daarom om minder les te geven. Zo kan de kwaliteit van de lessen omhoog en gaat de werkdruk van docenten omlaag. Verder willen we afspraken maken over hoe om te gaan met grote klassen.

Extra aandacht OOP’ers

In het loongebouw vragen we naast een passende verhoging ook aandacht voor de scheefgroei die is ontstaan. Onderwijsondersteuners krijgen daarom in de inzet extra aandacht door het vragen van een vast bedrag aangevuld met een procentuele stijging. Uiteindelijke doel is het gelijktrekken in inkomen van onderwijs- en OOP-functies met een gelijke fuwa-score.

Groen woon/werk

Vanuit CNV vinden we het belangrijk dat reizen van en naar het werk zoveel mogelijk groen plaatsvindt. We stimuleren zoveel mogelijk het gebruik van de fiets of het OV. In regio’s waar dit minder goed kan, willen we een betere reiskostenvergoeding, zodat werknemers geen grote kosten hoeven te maken om op werk te komen.

Lees hier onze volledige inzet

Deel je opmerkingen/vragen in de comments.

Discussie over inzet

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error