Acties stadsvervoer voor behoud zwaar werk regeling

Meer dan duizend medewerkers in het stadsvervoer bereiden zich voor op acties om de zwaar werk regeling (RVU) te behouden. De vakbonden CNV en FNV zijn in onderhandeling met de overheid om een nieuwe regeling te treffen, maar zonder succes.

Zwaar werk regeling in gevaar

De RVU, onderdeel van het pensioenakkoord, geeft werknemers met zware beroepen de mogelijkheid om eerder te stoppen met werken. Deze regeling loopt echter ten einde en er is geen nieuwe overeenkomst in zicht. ‘Het is niet de schuld van de cao of werkgevers, maar van de vastgelopen onderhandelingen in Den Haag’, aldus de vakbonden.

Ultimatum en acties

CNV en FNV hebben een ultimatum gestuurd naar de minister, maar hierop is geen antwoord gekomen. Daarom wordt er de komende tijd actie gevoerd in sectoren die gebruik maken van de RVU. De politie en bouw hebben al actie gevoerd, nu is het de beurt aan het stadsvervoer.

Acties bij stadsvervoerders

Bij GVB, HTM en RET, waar de RVU onderdeel is van de cao, worden de acties voorbereid. De vakbonden werken samen met deze bedrijven en de acties zullen tegelijk plaatsvinden. Er wordt nog gewacht op een motie van de politieke partij NSC, waarna mogelijk een debat volgt in de Tweede Kamer.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit