CNV betrekt onderzoek duurzame mobiliteit bij cao-onderhandelingen

Rapport Mogelijkheden duurzame mobiliteit in de Cao Gemeenten/SGO

CNV wil de uitkomsten van het rapport van onderzoeksbureau Goudappel over duurzame mobiliteit in de gemeentelijke sector meenemen in de komende cao-onderhandelingen. Dit onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van de cao-onderhandelingen 2023, waarin de wens werd uitgesproken om te verkennen of en hoe duurzame mobiliteit structureel in de cao kan worden opgenomen.

Het onderzoek richtte zich op de vraag of er draagvlak is onder zowel werkgevers als medewerkers voor zo'n sectorale afspraak, en onder welke voorwaarden dit mogelijk is. Daarnaast werd onderzocht hoe een eventuele afspraak kan bijdragen aan het verlagen van de CO2-uitstoot binnen de sector.

Start van nieuwe cao-onderhandelingen

Het adviesrapport geeft een helder overzicht van de bestaande mobiliteitsregelingen in de gemeentelijke sector en biedt opties voor nieuwe cao-afspraken die bijdragen aan duurzaamheid. CNV zal dit rapport zorgvuldig bestuderen en neemt de informatie mee in de aankomende cao-onderhandelingen.

Bekijk het rapport Duurzame mobiliteit

Enquête voor nieuwe cao Gemeenten

Maandag 2 september wordt de gezamenlijke enquête voor de nieuwe cao Gemeenten/SGO verstuurd waarmee input wordt opgehaald voor een nieuwe cao Gemeenten.

Blijf op de hoogte van de cao-onderhandelingen

Volg de cao-pagina Gemeenten en praat mee over jouw cao

Sluit je ook aan!

Word nu lid voor slechts € 24 voor de eerste 6 maanden. Je profiteert meteen van alle lidmaatschapsvoordelen.

  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • CNV Extra voordeelprogramma
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit