CNV: goed nieuws dat kabinet geld vrijmaakt voor vroegpensioen

Heel goed nieuws dat het kabinet geld vrijmaakt voor het vroegpensioen. Al maanden verkeren polder en politiek in een impasse. Het CNV gaat graag aan tafel om snel tot een deal te komen.

Dat is de eerste reactie van het CNV op het nieuws dat het kabinet wil gaan onderhandelen over het vroegpensioen.

‘De handreiking van het kabinet komt geen dag te laat. De bouwvakker, de verpleegkundige, de stratenmaker. Teveel mensen moeten nu doorwerken tot ze erbij neervallen. Dit kan zo niet langer,’ aldus Piet Fortuin, CNV-voorzitter.

‘De huidige regeling loopt eind 2025 af. Een nieuwe regeling maken kost tijd: daarom steekt het CNV graag de handen uit de mouwen om zo snel mogelijk een nieuwe regeling tot stand te brengen.’

45% van de werkenden redt het niet om tot de pensioenleeftijd door te werken. Doorwerken tot het 70e levensjaar acht 66% onmogelijk. 57% is van mening dat ze een zwaar beroep hebben, blijkt uit recent CNV-onderzoek onder 2700 werkenden boven de 45 jaar.

Het vroegpensioen is dan ook het eerste dat het kabinet moet gaan regelen, vindt het merendeel van de CNV-leden. ‘In de zomer riep het CNV het kabinet op om haast te maken met een nieuwe regeling. Wij wilden voor half september een deal. Fijn dat het kabinet hier nu gehoor aan geeft.’