Voorbereiden op onderhandelingen nieuwe cao

Er staat veel te gebeuren bij NRG, zoals de fusie met Pallas en verbetering van het loongebouw vanwege de benchmark. Ondertussen starten ook de onderhandelingen over een nieuwe cao. Om die reden was er op 7 mei een informeel gesprek met de werkgever over wat deze wil met de cao en arbeidsvoorwaarden in de komende periode.

Zo wil de werkgever niet langer de cao Nederlandse Universiteiten (NU) volgen. En na de fusie en overgang van NRG/Pallas in een BV, niet meer met de vakbonden onderhandelen, maar met de ondernemingsraden in gesprek gaan over loonsverhogingen en arbeidsvoorwaarden.

CNV en de andere bonden vinden dat geen goed voorstel. Het volgen van de cao NU heeft als voordeel dat werknemers automatisch de loonsverhoging van de Nederlandse Universiteiten krijgen. Dat is een sterke basis voor de onderhandelingen. Nadeel is alleen dat bonden niet zelf onderhandelen over loonsverhoging. CNV wil daarom graag van haar leden horen wat zij er zelf van vinden. Geef je mening over het volgen van de cao NU via https://onderzoek.fnv.nl/vragenlijstnrgcaonu.

Voor de inzetbrief van de nieuwe cao is opgehaald wat leden belangrijk vinden. Op 5 juni, 19 juni en 9 juli zijn er onderhandelingen met de werkgever.