Oproep aan kerkmusici: word lid van CNV Kerk en Ideëel!

CNV Kerk en Ideëel wil zich inzetten voor de belangen van kerkmusici! Daarom is het belangrijk dat die zich organiseren. Via de nieuwe beroepsgroep kerkmusici kunnen zij dan meepraten over hun arbeidsvoorwaarden en de collegiale uitwisseling voor hun beroep bevorderen.


Dit geldt zowel voor de kerkmusici in dienst van de Protestantse Kerk in Nederland als de groep die in dienst is bij de Rooms-Katholieke Kerk. Met een belangrijk verschil, in de PKN heeft CNV Kerk en Ideëel al 3 van de 5 zetels in het Georganiseerd Overleg Medewerkers, waar onder andere de arbeidsvoorwaarden van kerkmusici afgesproken worden. In de Rooms-Katholieke Kerk hebben wij die positie op dit moment alleen bij de onderhandelingen over de rechtspositieregeling van de Pastoraal Werkenden. Als CNV Kerk en Ideëel voldoende representatief wordt voor deze groep kerkmusici, kan mogelijk ook daar met de werkgevers over de arbeidsvoorwaarden onderhandeld worden.

Waarom lid worden?


Bent u kerkmusicus en in dienst bij een gemeente of parochie? Er zijn drie goede redenen om lid van de bond te worden:

  • In het geval van een conflict met uw werkgever bent u verzekerd van juridisch advies en bijstand. En beter nog: voordat er een conflict ontstaat, kunt u bij uw bond advies krijgen om er op een goede manier met uw werkgever uit te komen.

  • CNV wil met kerkmusici werken aan professionalisering van het beroep en aan het behoud van goede opleidingen.

  • Uw beroepsgroep wordt vertegenwoordigd in het overleg waar de arbeidsvoorwaarden worden afgesproken in de Protestantse Kerk in Nederland. Het CNV betrekt kerkmusici actief bij dat overleg. In de Rooms-katholieke Kerk kunnen wij bij voldoende leden werken aan een plek aan de onderhandelingstafel.


Drie belangrijke redenen om vandaag nog lid te worden! Dat kan via deze link: https://zorgenwelzijn.cnvconnectief.nl/service/word-lid/

Wil je eerst meer weten over de contributie?:  https://zorgenwelzijn.cnvconnectief.nl/lidmaatschap/lid-worden/contributie/

In de oktober-editie Muziek en Liturgie breekt Peter Ouwerkerk een lans voor CNV Kerk en Ideëel als een echte vakbond voor kerkmusici.