CNV onderzoekt werkcultuur in sector Kinderopvang

Ervaren medewerkers in de sector Kinderopvang de werkcultuur als voldoende veilig om leidinggevenden aan te spreken als er iets verkeerd gaat? Hoe gaan de organisaties om met hun OR-leden? Voelen medewerkers de ruimte om zich als professional te ontwikkelen en te uiten? Over vragen als deze gaat het in een enquête die CNV houdt onder medewerkers (leden en niet-leden) in de sector Kinderopvang.

Waarom dit onderzoek in de sector Kinderopvang?

Het onderzoek volgt op afspraken die in de cao Kinderopvang zijn gemaakt. Medewerkers in deze sector gaven voorheen aan dat het voor hen belangrijk is dat ze zeggenschap hebben én dat ze gehoord worden door hun werkgever. Vanuit het verleden weten we ook dat medewerkers dat niet altijd makkelijk vinden. Het woord “angstcultuur” is deze sector niet vreemd. Met de enquête met vragen over de werkcultuur willen we achterhalen hoe het er nu voor staat.

Werk jij in de sector Kinderopvang?

Vul dan de vragen in op het formulier. Daarmee help je CNV de onderwerpen op de agenda te zetten die voor jou nodig zijn om prettig te kunnen werken. Hoe meer reacties, hoe beter, dus stuur de enquête ook door naar je collega’s. Met meer antwoorden wordt ons beeld completer. Invullen duurt een paar minuten en kan nu al - tot uiterlijk 15 augustus.

Hoe ervaar jij de werkcultuur in de Kinderopvang?

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit