CNV Zorg & Welzijn-voorzitter Westerlaken voorgedragen als bestuursvoorzitter ActiZ

Anneke Westerlaken, de huidige voorzitter van CNV Zorg & Welzijn, wordt op 24 november voorgedragen als voorzitter van het bestuur van ActiZ. Dit is de branchevereniging van zorgorganisaties die kwetsbare ouderen en chronisch zieken verzorgen en verplegen. Het bestuur en de raad van toezicht van CNV Connectief (waar CNV Zorg & Welzijn onder valt), feliciteert Anneke van harte met deze voordracht.

Westerlaken: ‘Ik ben natuurlijk zeer vereerd dat ik eind november wordt voorgedragen als voorzitter van ActiZ. De toekomst van de zorg, is ouderenzorg. En het is hoog tijd dat we die toekomst beter vorm gaan geven. Op een aantal dossiers zal ik als CNV-voorzitter Zorg & Welzijn nu al een stapje terug doen in verband met deze voordracht. Ik ben blij en trots op de kennis, betrokkenheid en inzet van leden en collega’s bij CNV Connectief.’

In verband met haar voordracht, zal Anneke direct een aantal portefeuilles en taken neerleggen. Voor alle zaken die te maken hebben met de onderhandelingen, arbeidsvoorwaarden en de inhoud van de sector Zorg & Welzijn, is vanaf vandaag Daniëlle Woestenberg (voorzitter CNV Onderwijs) het aanspreekpunt.

Als Anneke op 24 november benoemd wordt als bestuursvoorzitter van ActiZ, zullen de raad van toezicht en het bestuur zo snel mogelijk besluiten hoe een nieuwe voorzitter van CNV Zorg & Welzijn geworven gaat worden.