Kamerleden moeten zich hard maken voor zorgmedewerkers bij bespreking corona-aanpak

De kabinetsreactie op het eindadvies van de Taskforce over de optimale inzet van zorgmedewerkers tijdens een volgende coronagolf, is een klap in het gezicht van de nu al overbelaste zorgprofessional. CNV Zorg & Welzijn is daarnaast teleurgesteld dat het kabinet de financiële verantwoordelijkheid voor het slagen van de crisisregeling afschuift op inkopers en zorgaanbieders, die daarvoor zelf geen geld hebben.

Gaby Perin-Gopie, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: ‘Het is een klap in het gezicht van de zorgmedewerkers. De professionals die sinds de coronacrisis is uitgebroken, nog steeds op hun tandvlees lopen door torenhoge werkdruk en een ziekteverzuim van meer dan 10%. Zo’n hoge uitval is nog niet eerder in de zorg voorgekomen.’

‘Een extra beroep doen op zorgpersoneel tijdens een nieuwe crisis is een illusie als dat personeel geen substantiële hulp krijgt om de werkdruk te verlagen. Hetzij op het werk zelf, of door geld voor de taken in de privéomgeving beschikbaar te stellen', aldus de voorzitter.

CNV Zorg & Welzijn roept daarom leden van de Tweede Kamer op om zich tijdens de bespreking van de ‘langetermijnaanpak’ van corona, hard te maken voor de zorgprofessionals die ons land door de volgende besmettingsgolf heen moeten helpen.