Maar liefst drie ‘Sociaal Werkers van het jaar 2020’ benoemd

Woensdag 20 mei was de uitslag van de verkiezing van de 'Sociaal Werker van het jaar 2020', georganiseerd door Het Platform Arbeidsmarkt Sociaal Werk (bestaande uit Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn). En werd er gezocht naar de opvolger van Norbert Wijnhofen, die de verkiezing vorig jaar won. Dit jaar gebeurde de verkiezing online vanwege de coronamaatregelen.


Corona heeft niet alleen een impact op de verkiezing, maar ook op het werk van alle sociaal werkers. Als blijk van waardering voor de bijzondere omstandigheden waarin de sociaal werkers nu hun vak uitoefenen, heeft de jury een unieke beslissing gemaakt. Er is niet één winnaar benoemd, maar drie! Drie professionals met drie verschillende functies: jongerenwerker, dak- en thuislozenexpert en gezinswerker. Met deze verscheidenheid wordt de breedte van sociaal werk het komend jaar vertegenwoordigd. Lees hier meer over de winnaars Marloes, Marcel en Simone.

Sociaal werk is een uniek vak dat een cruciale bijdrage levert aan de samenleving. Dat moet zichtbaar zijn én blijven. En wie kunnen dat beter doen dan sociaal werkers zelf? Al ruim 10 jaar staan Sociaal Werkers van het Jaar voor die zichtbaarheid.