Apotheekmedewerkers staken voor betere cao

Gisteren is er gestaakt door apotheekmedewerkers uit Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Lisse. De actie was noodzakelijk omdat werkgevers ondanks de stiptheidsacties nog steeds weigeren met een fatsoenlijk cao-bod te komen. Fotograaf Hielco Kuipers was ter plekke.

Staken dat doen apotheekmedewerkers niet zomaar, maar gisteren was het raak in Rijnsburg. CNV bestuurder en cao-onderhandelaar Albert Spieseke. ‘De klantgerichtheid en trouw in de branche is heel groot, maar daar staat van werkgeverszijde niet veel tegenover. Het loonbod voor dit jaar bleef steken op 2 procent, terwijl de lonen toch al laag zijn en de werkdruk hoog. Mede daardoor is het verloop naar ziekenhuisapotheken groot. Niet gek, als je ziet dat mensen daar soms wel €500 euro per maand meer kunnen verdienen.’

Mogelijk landelijke staking

Het besef onder het stakende personeel is er een van nu of nooit. Nu niet doorzetten met acties betekent de komende jaren geen verbetering van salaris. Sterker nog: als er van de kant van de werkgever niet snel beweging komt, volgt er een landelijke staking. Hou daarom de website en sociale media van CNV in de gaten.