Apotheken staken in deel van Gelderland

Vandaag wordt er gestaakt bij apotheken in de Achterhoek. Ditmaal bij de Benu Apotheken in Aalten, Dinxperlo, Apeldoorn, Borculo en Vorden. En bij de Alliance Apotheken in Lichtenvoorde en Groenlo. De medewerkers van deze apotheken worden opgeroepen om vanaf 13.30 het werk neer te leggen en te komen naar een vakbondsbijeenkomst in Vorden (Zutphenseweg 24a, 7251 DK) op het plein voor de kerk vlakbij de apotheek.

Afgelopen maandag was de eerste staking in de apotheek een feit en is er gestaakt door apothekersassistenten en hun collega’s in apotheken in Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg en Lisse. Dit omdat werkgevers ondanks de stiptheidsacties nog steeds weigeren met een fatsoenlijk cao-bod te komen. Ook na deze actie hebben de werkgevers nog geen enkele toenadering met vakbonden gezocht om het cao-conflict op te lossen.

Strijdbaar

Hier vind je foto’s van tientallen apotheekmedewerkers die ’s middags het werk neerlegden en naar een vakbondsbijeenkomst in Rijnsburg gingen. Daar was de sfeer strijdbaar, maar ook ontspannen. Het gevoel van saamhorigheid was groot. Aanwezig was ook Karin Beuning, voorzitter van de Werkgeversvereniging Zelfstandig Openbaar Apothekers (WZOA). De WZOA is partij bij de cao, samen met de andere werkgeversclub de ASKA die de ketenapotheken vertegenwoordigt (en die er niet bij was). Karin Beuning vertolkte nog eens het werkgeverstandpunt dat ze de apotheekmedewerkers een goede cao gunt, maar dat het geld daarvoor eerst van de overheid en de verzekeraars moet komen. De vakbonden willen daar niet op wachten. Zolang er geen acceptabel nieuw bod van de werkgevers komt, gaan wij door met onze acties.

Meld je aan

Meld je aan om actie te voeren voor een goede cao!

Je helpt ons door je collega’s te wijzen op de vakbond en desgewenst lid te maken. Des te meer leden we hebben, des te meer we kunnen bereiken. Ben je nog geen lid, klik hier voor informatie en om je aan te melden bij het CNV.