Apothekersassistenten strijden voor betere cao

Doe mee aan de demonstratie op 1 juni in Utrecht

Ja! Ik meld mij aan

Op zaterdag 1 juni van 12:00 tot 15:00 uur organiseren CNV en de andere bonden een demonstratie voor een betere cao op het Jaarbeursplein in Utrecht. Dit is een unieke gebeurtenis waarin apotheekmedewerkers gezamenlijk waardering vragen voor hun belangrijke en dankbare werk. Het is tijd voor een fatsoenlijk salaris en goede arbeidsvoorwaarden om het vak aantrekkelijk te houden voor huidige en nieuwe collega's.

Wat gaan we doen?

Kom naar de demonstratie! Neem borden, spandoeken, outfits en fluitjes mee, of kom gewoon zoals je bent. Vanaf 12:00 uur is de inloop en wij zorgen voor eten en drinken. Het programma begint om 12:30 uur met sprekers en muziek. Daarnaast is er in de CNV-tent een stoelmasseur aanwezig voor vermoeide spieren. Toiletten zijn op het terrein beschikbaar en het Jaarbeursplein ligt naast Utrecht Centraal Station. Kom je met de auto, dan kun je (betaald) parkeren in de nabijgelegen parkeergarages.

Waarom op zaterdag?

De demonstratie vindt plaats op een zaterdag om te voorkomen dat het als staking wordt gezien, wat gebonden is aan juridische spelregels. Een staking is toegestaan, maar pas als andere acties geen resultaat hebben opgeleverd. Bovendien mogen werkgevers het loon inhouden van werknemers die staken. Daarom houden we ons aan de regels en demonstreren we op een zaterdag.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Hoe meer mensen aanwezig zijn, hoe sterker het signaal naar de werkgevers. We roepen iedereen die in de apotheek werkt op om te komen, of je nu vakbondslid bent of niet. Kun je niet komen vanwege werk, probeer dan te ruilen met een collega. Neem gerust familie en vrienden mee; alle steun is welkom.

Dit is de eerste keer dat apotheekmedewerkers in groten getale opkomen voor hun rechten in een landelijke demonstratie. Laat deze kans niet voorbijgaan en kom op 1 juni!

Meld je hier aan

Ja! ik kom op 1 juni naar het Jaarbeursplein en laat mijn stem horen voor een betere cao! Meld je hier aan voor de demonstratie.

Gratis treinkaartje

Deelnemers aan de demonstratie voor een goede Cao Apotheken op 1 juni kunnen een gratis treinkaartje krijgen. Goed voor het milieu en goed voor de cao! Dit geldt ook voor supporters die met je meekomen. Hoe het werkt? Na aanmelding voor de demonstratie krijg je eind van de week een code toegestuurd, waarmee je op de NS-website de code kunt verzilveren voor een gratis treinretour vanaf elke station in Nederland naar station Utrecht Centraal Station. Uitleg en verdere instructie krijg je met de code meegestuurd. Je kunt je tot vrijdag 31 mei 17.00 aanmelden.

Blijf op de hoogte

Houd de cao-pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit