Vrijdag vierde ronde estafettestaking apotheken

Bekijk hier hoe je mee kan doen
Terugblik actie CZ Regiokantoor in Sittard

Op vrijdag 20 september wordt voor de vierde keer gestaakt door apothekersassistenten en hun collega’s. Dit keer in Tiel en Veenendaal. De stakers verzamelen zich om 13.30 uur bij het beeld van Flipje, Plein 48 in Tiel.

Waarom deze acties?

Apothekersassistenten die staken: het is een unicum. Steeds meer collega’s sluiten zich aan. Toch blijven de werkgevers weigeren met een nieuw bod te komen. Ze houden vast aan hun standpunt dat eerst de minister en de zorgverzekeraars met geld over de brug moeten komen. Wij denken dat je dan wel heel lang kunt wachten. Zolang er geen acceptabel bod komt, blijven wij doorgaan met de acties. Vrijdag is het de beurt aan Tiel en Veenendaal.

Veelgestelde vragen over de stakingen

Mag iedereen staken?

Ja, elke werknemer mag staken. Wel zijn er juridische spelregels. Alleen apotheken die formeel bericht hebben gekregen, mogen meedoen. Dit moet minimaal 24 uur van tevoren worden gecommuniceerd.

Wanneer krijg ik een stakingsuitkering?

Als je apotheker je loon inhoudt vanwege de staking, kunnen vakbondsleden aanspraak maken op een stakingsuitkering. Ben je nog geen lid? Geen probleem! Je kunt meteen een uitkering aanvragen vanaf het moment dat je lid wordt. Niet-leden hebben geen recht op deze uitkering.

Moet ik mij aanmelden?

Ja, meld je (hieronder) aan! Zo houden wij overzicht op de actiebereidheid. Jouw aanmelding is uiteraard vertrouwelijk. Zolang de acties lopen, kun je blijven aanmelden.

Meld je aan om actie te voeren voor een goede cao!

Komt er een landelijke staking?

Dat sluiten wij zeker niet uit. Wel moet dit zorgvuldig voorbereid worden, vooral qua veiligheid en spoedzorg. We proberen hierover afspraken te maken met de werkgevers, maar tot nu toe houden ze de boot af.

Terugblik staking cao Apotheken in Sittard

Donderdag 19 september verzamelden zo'n 100 apothekersassistenten zich in Sittard voor het kantoor van zorgverzekeraar CZ. De saamhorigheid was groot, en de boodschap duidelijk: zorgverzekeraars spelen een belangrijke rol in de cao-onderhandelingen. Hoewel CZ om een reactie is gevraagd, wilden zij niet reageren.

Blijf op de hoogte

Houd de cao-pagina Apotheken in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen!

Sluit je ook aan!

Word nu lid voor slechts € 24 voor de eerste 6 maanden. Je profiteert meteen van alle lidmaatschapsvoordelen.

  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • CNV Extra voordeelprogramma
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit