Onderhandelingsresultaat cao Fokus

Fokus en de vakbonden zijn tot overeenstemming gekomen inzake de nieuwe cao. Leden kunnen tot 15 juli hun stem uitbrengen. Zij zijn hierover per mail geïnformeerd.

Er zijn voor 2024 o.a. afspraken gemaakt inzake de salarisverhoging, vergoedingen (reiskosten, reistijd, thuiswerken, consignatiediensten). Ook zijn er afspraken gemaakt over het actualiseren van de JUS in deze cao conform de cao Gehandicaptenzorg. Daarvoor is een werkgroep bestaande uit werknemers, vakbonden en werkgever bij elkaar geweest.

De afspraken uit de vorige cao Fokus 2023 inzake life-events en kledingkosten worden gecontinueerd. De eindejaarsuitkering zal voortaan in november worden uitgekeerd.

Ook is er de afspraak gemaakt om deel te nemen aan de SPAWW (Stichting Private Aanvulling WW & WGA). Hiervoor word je door de werkgever gecompenseerd d.m.v. een verhoging van het salaris vanaf de datum van deelname. De SPAWW is een private aanvulling op je WW- of WIA-uitkering. Je kunt meer informatie vinden over de SPAWW op de website.

Instemmen met dit akkoord betekent ook dat je instemt met deelname aan de SPAWW.