Nog geen akkoord over aanvulling salaris werknemers gehandicaptenzorg

Bonden en werkgevers zetten gesprekken voort

Overleg tussen de bonden en werkgeversorganisatie VGN over een mogelijke aanvulling van het salaris van werknemers in de gehandicaptenzorg hebben nog niets opgeleverd. Evenals de voorgaande gesprekken ging het donderdag 6 april om de mogelijkheden te verkennen. Concreet leverde dit vooralsnog geen bod op.

Financiering

De werkgevers zijn mening dat de financiering uit de financiële ruimte van volgend jaar gehaald moet worden. ‘Wij vrezen de gevolgen die dat zal hebben voor de volgende cao. Een te groot beslag daarop, zal nauwelijks of geen ruimte meer laten om afspraken te maken op andere punten,’ laat Albert Spieseke, cao-onderhandelaar namens CNV Zorg & Welzijn, weten. De werkgevers is dan ook meegegeven dat CNV en de andere bonden dit niet wenselijk vinden.

Centen en procenten

Partijen vinden in meerderheid dat de lagere schalen het meest van een aanvullende afspraak zouden moeten profiteren. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een procentuele stijging te combineren met een bedrag in geld, ‘centen en procenten’.

Hoe nu verder?

Bonden en werkgevers hebben afgesproken om het overleg te vervolgen om zo snel mogelijk tot een aanvulling van het salaris te komen. Blijf de onderhandelingen volgen via de cao-pagina.