Input voor de cao GGZ

De huidige cao GGZ loopt af per 31 december 2024. In het najaar starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao. De komende maanden staan in het teken van het ophalen van input bij de werknemers uit de sector.

Input

Wat gaat goed, wat kan beter of wat ontbreekt wellicht in de cao. Via onze inspraakmodule op de website kun jij jouw input met ons delen. Natuurlijk is het ook mogelijk om een mail te sturen naar de cao-onderhandelaar Chantal van Dijk: c.vandijk@cnv.nl

Interactie

Op de cao-pagina van de GGZ zullen regelmatig updates geplaatst worden en worden peilingen geplaatst waar je op mag reageren.

Cao-groep GGZ

In onze cao-groep GGZ zitten CNV-leden die op de werkvloer actief zijn. Zij gaan de komende weken in gesprek met hun collega’s over de cao en verzamelen de input. Ben jij werkzaam bij een van de GGZ-organisaties en heb jij inbreng? Neem dan gerust contact op met de CNV-vertegenwoordiger binnen jouw organisatie.

Onze cao-groep leden zijn:
Daniel Smits werkzaam bij GGZ Centraal per 1 juli 2024
Kees Jan Heijkamp, werkzaam bij De Hoop
Jan Willem Dannenberg, werkzaam bij Dimence Groep
Jolanda Balder, werkzaam bij RIBW Arnhem
Lesley Eind, voorzitter en werkzaam bij GGZ Drenthe
Robert Jan Schaars, werkzaam bij Vigo groep, de Rooyse wissel
Sake Stelpstra, werkzaam bij GGZ Mind up Friesland
Theo Pijlman, tweede onderhandelaar, werkzaam bij Lentis
Tjaard de Vries, werkzaam bij Rivierduinen

Mocht je zelf ook interesse hebben om deel te nemen aan de cao-groep, neem dan per mail contact op voor meer informatie.

Afspraak inplannen

Het is ook mogelijk om als OR, (V)VAR, vakgroep of afdeling/team met Chantal van Dijk een digitale afspraak in te plannen om over de input voor de nieuwe cao van gedachten te wisselen. Er is hiervoor een aantal data gereserveerd: 13, 20 en 24 juni. Een dergelijke digitale afspraak duurt maximaal 1 uur. Voor het inplannen hiervan kun je per mail contact opnemen.

Traject

Na het verzamelen en doornemen van alle input, worden er samen met de cao-groep thema’s gedefinieerd. Aan de hand van deze thema’s zal er een enquête worden uitgezet. Zowel de input als de uitkomsten van de enquête zijn de basis voor onze cao-inzet.

Mocht er uiteindelijk een cao-resultaat behaald worden, dan hebben leden van de vakbond het recht om te stemmen. Sluit je dus snel aan!