CNV eist oplossing voor personeel Co-Med

Het personeel Co-Med dreigt de dupe te worden van het steekspel tussen Co-Med en de zorgverzekeraars. CNV vindt dat niet te verkroppen en eist daarom een oplossing voor het personeel.

De medewerkers van Co-Med kregen vorige week te horen dat hun salaris over de afgelopen maand niet wordt uitbetaald. Vervolgens liet de advocaat van Co-Med gisteren weten dat de huisartsenketen deze week zelf faillissement gaat aanvragen. CNV-bestuurslid Justine Feitsma: ‘Met verbijstering kijken we naar deze gang van zaken. Co-Med dicht het ene gat met het andere en ziet de salarissen van het personeel kennelijk als laagste prioriteit.’

Verantwoordelijkheid zorgverzekeraars

CNV houdt ook de zorgverzekeraars verantwoordelijk. Zij trokken onlangs de stekker uit hun bijdragen aan Co-Med. ‘Het was voor iedereen duidelijk dat dit gevolgen zou hebben voor de toekomst van Co-Med. Zij hebben daarom ook een verantwoordelijkheid voor het personeel dat zich de afgelopen maanden drie slagen in de rondte heeft gewerkt onder moeilijke omstandigheden om zo veel mogelijk te redden. En juist deze mensen dreigen nu in de kou te komen staan.’ De vakbond vindt dan ook dat de verzekeraars garant moeten staan voor de achterstallige loonbetalingen.

Vervolgstappen

CNV gaat op korte termijn met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in gesprek, nu blijkt dat het handelen van zorgverzekeraars direct kan leiden tot faillissement van zorginstellingen.