Vragenlijn van start voor ondernemingsraden kinderopvang in coronatijd

Medezeggenschap is belangrijk, zeker ook tijdens de coronacrisis, met alle nieuwe omstandigheden en vraagstukken. Zoals het besluit om vanaf 11 mei de kinderopvang weer op te starten.
De werkgevers hebben samen met het ministerie van SZW op 24 april een protocol voor de kinderopvang gemaakt. Wist je dat de OR instemmingsrecht heeft op het plan dat jouw kinderopvangorganisatie maakt om dit protocol voor jouw kinderopvang concreet te maken? CNV Academie start daarom een gratis vragenlijn voor medezeggenschapsvragen in de Kinderopvang.

Wat staat er in het protocol?


In het protocol staan de maatregelen om ervoor te zorgen dat het risico op besmetting tussen volwassenen en tussen volwassenen en kinderen zo klein mogelijk is. Bijvoorbeeld hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen rond fysiek contact, hygiënemaatregelen, afstand personeel, thuisblijfregels – gezondheid kinderen, thuisblijfregels – gezondheid personeel en vervoer. Daarnaast worden per soort opvang (kinder-, buitenschoolse- en gastouderopvang) nog specifieke richtlijnen gegeven voor bijvoorbeeld het verblijf, het contact en de breng- en haal momenten. In het protocol voor de kinderopvang kun je per onderwerp lezen wat die richtlijnen zijn.

Een flinke en verantwoordelijke klus voor elke ondernemingsraad om hierover het gesprek aan te gaan met de werkgever. Een taak die veel vragen oproept. En dan is het fijn om even je vraag te kunnen stellen aan een expert. De medezeggenschapsadviseurs van CNV Academie beantwoorden –korte- vragen tijdens speciale spreekuren.

Aarzel niet en pak de telefoon


Komt jouw OR er niet uit of hebben jullie vragen? De vragenlijn is op werkdagen tussen 15.00 en 18.00 uur te bereiken op telefoonnummer: (030) 751 174 7.